Ετικέτες

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ψωνίζοντας στο Super Market

Ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού μιας οικογένειας πηγαίνει κάθε μήνα στο super-market. Ξεκινάμε από εδώ λοιπόν.

1. Κάντε μια λίστα με ότι χρειάζεστε. Προσπαθείστε να μείνετε προσηλωμένοι σε αυτήν. Συνήθως μπάινοντας στο σούπερ μάρκετ απροετοίμαστοι, βάζουμε στο καλάθι πράγματα που δεν μας είναι απόλυτα απαραίτητα, απλά μας γεμίζουν το μάτι. Και αν πρόκειται για τρόφιμα, αδειάζει η τσέπη μας και γεμίζει η κοιλιά μας!

2. Κοιτάξτε απο πριν διάφορες προσφορές και ενημερωτικά φυλλάδια. Στο blog μπορείτε να βρείτε καθημερινά προσφορές από μεγάλα σουπερ μαρκετς. Συνήθως μάλιστα οι προσφορές τους διαφέρουν, με αποτέλεσμα πολλές φορές ένα κατάστημα να μην μας καλύπτει όλες μας τις ανάγκες. Η επίσκεψη σε διαφορετικές αυσίδες, μας δίνει περισσότερες επιλογές σε προσφορές.

3. Εφημερίδες και περιοδικά προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια. Το κέρδος πολλές φορές είναι μεγαλύτερο και από την αξία του εντύπου! Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά....

4. Επιλέξτε οικονομικές συσκευασίες και κοιτάξτε την τιμή ανά κιλό. Αγοράζοντας μικρή συσκευασία θεωρούμε ότι εξοικονομούμε χρήματα όμως συνήθως η τιμή ανακιλό για αυτές είναι μεγαλύτερη. Ειδικά αν πρόκειται για είδη που καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες και είδη που δεν είναι ευπαθή, η μεγάλη συσκευασία είναι και η οικονομικότερη

5. Κάρτα επιβράβευσης σουπερ μάρκετ. Την έχουμε πάντα μαζί μας ή έστω τον αριθμό της. Ακόμη και αν η αξία των αγορών είναι μικρή, μπαίνουν κάποιοι πόντοι στο σακούλι μας.

Μείνετε συντονισμένοι. Ακολουθούν και άλλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου